Otevíráme firemní školku pro Productboard!

10.10.2024
Hubert Palán, spoluzakladatel a CEO Productboardu, pro který teď otevíráme firemní školku

Před měsícem jsem se potkal s Hubertem Palánem, zakladatelem Productboardu. Měli jsme ho v rámci diskuse Funders 2 Founders na dvě hodiny jen pro sebe a byl to zážitek. Jednorožce (firmu s valuací přes miliardu dolarů) nepostavíte náhodou a Hubert rozhodně ví, co dělá.

V tom jednom setkání bylo tolik inspirace, že jsem po něm napsal článek Sedm citací pro zakladatele od Huberta Palána (přidám sem link, až ho vydám). Po akci jsme spolu ještě chvilku mluvili a řešili firemní školku pro Productboard. Long story short: Včera jsme to podepsali a v listopadu nabíráme prvních 12 dětí z Productboardu 🙂

Protože firemní školky jsou v Česku pořád dost zaseklé, požádal jsem Huberta, aby mi odpověděl na pár otázek. Myslím že může ostatní vést příkladem a pár dalších by se mohlo rozhoupat. Tady to je:

Hubert Palán o firemní školce

Proč s námi chystáte firemní školku?

Nabízí se samozřejmě přímočará odpověď: Protože se chceme starat o naše zaměstnance a nabídnout jim tenhle skvělý a pohodlný benefit. To platí, ale současně taky chceme podpořit váš projekt, který si zaslouží podporu. Oceňuji, že v situaci, kdy dostatek míst ve školkách nestíhá zajistit stát, přijde někdo tzv. odspodu a udělá to sám. Takový přístup je mi sympatický.

Co si od toho slibujete? Jak by vypadal úspěch?

​Úspěchem bude, když budou rodiče z Productboardu a jejich děti se školkou spokojeni. Zároveň by mě však potěšilo, kdyby naše podpora školky inspirovala i další firmy v okolí. Ať už k otevírání dalších školek, nebo prostě jen podpoře vašeho projektu.

Potěšilo by mě, kdyby naše firemní školka inspirovala i další firmy v okolí. Nejen k otevírání vlastních školek, ale i k podpoře Sto skupin.

A co očekáváte od spolupráce s námi?

Věřím, že nezůstane jen v Libni a doufám, že naše podpora Sto skupin neskončí jen několika spokojenými rodiči z Productboardu, ale hlavně dalšími školkami a skupinami pro ty, kteří je potřebují nejvíce.

Jak vypadala interní diskuse? Jaké byly důvody pro a proti?

Důvod proti byl v podstatě jediný, a to, že nepůsobíte i jinde po světě, kde máme taky kanceláře. Neuvažujete o expanzi? Ale vážně, work-life balance je sice trochu zprofanovaný termín, nicméně v dynamické a rychlé době považuji za extrémně důležité starat se o své zaměstnance nejlépe, jak dovedu. U nás v Productboardu máme skvělou kantýnu, plně hrazené multisport karty, uvolněný a promyšlený design kanceláří včetně lezecké stěny, protože chceme, aby se v práci lidé cítili dobře. Aby si v Docku třeba mohli zacvičit a ušetřili čas, který stráví v MHD nebo autě. S firemními školkami je to podobné, každý je navíc rád, když má svoje dítě v budově a kdyby se něco dělo, je u něj okamžitě. A ten čas, který ušetří na vyzvedávání, může třeba kvalitně strávit s dítětem. Je to win-win pro všechny. Dlouhodobě navíc podporujeme rodiče v Productboardu, globálně všem zaměstnancům přispíváme 5 000 dolarů v tzv. Fertility programu, kde mohou řešit rodičovství, adopci, umělé oplodnění, ale i návrat do pracovního života apod. To nám dávalo smysl propojit právě i s vaší školkou.

Kdybyste si mohli od spolupráce s námi něco přát, co by to bylo?

Jak říkám, pobočky i v zahraničí! Já si hlavně přeji, aby naši lidé vaši školku využívali a byli s ní spokojení, aby vám spolupráce pomohla v dalším růstu a otevírání dalších školek, které pomůžou dalším rodinám.

Hubertovi už jsem za rozhovor poděkoval a slíbil mu, že příští rok se mrkneme i na Londýn, New York a San Francisco, kde mají další kanceláře. Jasně – trochu jsem si dělal legraci a Hubert to ví. Ale jen trochu. Ne úplně 😇

Firemní školky po celém Česku

S Productboard jsme domluvili rámcovou spolupráci pro několik školiček z naší sítě. Většina zaměstnanců využije dětskou skupinu Mezi loďkami, která je přímo v DOCKu u centrály Productboardu. Ale počítáme s nimi i v našich dalších školičkách po celém Česku.

Školičky Sto skupin, ve kterých firmám můžeme držet místa

Pokud uvažujete o firemní školce, ozvěte se mi. Variant je několik – od novostavby přes školičku u vás ve firmě až po místa v síti už existujících školek. Pro každou firmu dává smysl něco jiného a rádi to s vámi projdeme osobně.

Krásný den!
🌷

Jindřich Fialka
Zakladatel Sto skupin z. s.
Linkedin
Instagram

Mohlo by vás zajímat

Všechny články