Jana Palatá: Chceme, aby Happiness@Work Live! bylo dostupné i rodičům menších dětí

9.10.2023
Už 19. října 2023 proběhne 9. ročník konference Happiness@Work Live! Chcete se i vy dozvědět více o tom, jak spojit štěstí a práci? Pak je nejvyšší čas pořídit si vstupenky. Víc nám konferenci přiblíží Jana Palatá, jedna z členů týmu Happiness@Work. Můžeme začít?

Jano, představíte nám rychle konferenci Happiness@Work Live! ? Co od ní mohou návštěvníci čekat a proč by se tam měli vydat?

Moc ráda, pokud to u tak našlapané akce vůbec rychle půjde. Happiness@Work Live! je konference zaměřená na štěstí a spokojenost v práci a také na leadership a budování úspěšných firem, ve kterých je lidem skvěle. Letos se bude konat již devátým rokem a proběhne v pražském Kongresovém centru 19. října.

Konference se zaměří na různé aspekty pracovního života, jako je zdraví, smysl či výsledky práce, vztahy a růst. K hlavnímu programu se letos nově připojí talkshow o firemních kulturách - Culture Rocks. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý doprovodný program. Čekat na ně bude Happy EXPO s produkty a službami pro implementaci, improvizační i chill-out zóny, zdravotní koutek a v neposlední řadě dětský koutek od Sto skupin.

Pro ty, kteří chtějí jít ještě dál, je na 20. října připraven workshop s dánským expertem Alexandrem Kjerulfem, který je autorem několika knih o šťastném leadershipu.

Celkově řečeno, konference Happiness@Work Live! přinese inspiraci, konkrétní rady pro zlepšení pracovního života a příležitost setkat se s odborníky a lidmi sdílejícími podobné zájmy a hodnoty. Je to skvělá příležitost pro všechny, kteří chtějí pracovat na tom, aby byli šťastnější a úspěšnější ve svém profesním životě.

K dispozici bude i simultánní překlad z angličtiny, jazykové bariéry se bát nemusíte

Máme velkou radost, že na konferenci bude i náš dětský koutek. Proč jste se rozhodli ho na akci návštěvníkům nabídnout?

To má hned několik důvodů. Chceme, aby naše konference byla dostupná i rodičům menších dětí a aby se nemuseli stresovat zabezpečováním hlídání. Chceme, aby měli větší komfort a možnost plně se soustředit na program. 

Nabídkou dětského koutku se snažíme vytvořit inkluzivní prostředí, kde se každý cítí vítán.

Zároveň přítomnost dětí přispívá k méně formální atmosféře. Děti sehrají na konferenci do jisté míry také svoji úlohu, protože nás mohou inspirovat k větší hravosti, spontánnosti a bezprostřednosti. To nám může pomoci navýšit pocit štěstí, o který na konferenci jde.

Musí se do dětského koutku děti předem zaregistrovat? Jak mám jako rodič postupovat, když budu chtít na H@W Live! vyrazit i s dítkem?

Registrovat předem se nemusí, ale budeme rádi, když na našich stránkách předem vyplní jednoduchý formulář, abychom věděli, s kolika dětmi a v jakém věku a čase máme počítat.

Fotografie z 8. ročníku konference, letos přinese Happiness@Work Live! opět skvělé zážitky

Proč si myslíte, že je důležité sladit práci a rodičovství?

Většina rodin zajišťuje své finanční potřeby prací a rodiče se v práci i realizují. Je však důležité, aby zároveň poskytovali potřebnou péči a podporu svým dětem, našli si čas na rodinné aktivity a také svůj odpočinek a koníčky. To vyžaduje organizaci, plánování a dovednosti v řešení konfliktů. Tyto dovednosti jsou pro rodiče užitečné jak v profesním, tak i v rodinném prostředí.

Sladění práce a rodičovství přispívá k stabilitě rodiny a celkovému pocitu štěstí a spokojenosti. Děti pozorují své rodiče a jejich chování a může být pro ně inspirující vidět, že je možné skloubit profesní a rodinný život.

Máte nějaký osobní tip na to, co by si návštěvníci letošního ročníku neměli nechat ujít?

Je těžké něco plošně doporučovat, nejdůležitější je záměr, se kterým člověk na konferenci jde, a ten je individuální. Podle toho ho i osloví konkrétní program a aktivity, které nejlépe odpovídají jeho preferencím. Někoho zajímají hlavně přednášky, jiného interaktivní program a výzvy, někdo hledá na EXPO stáncích praktické nástroje do své firmy a jinému jde především o networking a užití si nádherné atmosféry laskavosti a pospolitosti, která na konferencích vždy panuje.

Možná vám ale přece jen dám jeden tip, a tím je workshop, který se bude konat den po konferenci. Našim cílem je, aby účastníci konference začali nové poznatky skutečně používat. Pozvali jsme proto jednoho z nejpovolanějších, a to dánského odborníka na téma Leading with happiness, Alexandera Kjerulfa, který už vedl semináře o štěstí v práci ve více než 50 zemích. Mezi jeho klienty patří spousta předních firem, které Alex učí, že nejlepší lídři pro dosažení skvělých obchodních výsledků staví štěstí na první místo. O jeho práci pochvalně psalo mnoho světových médií. Mám velkou radost, že můžeme workshop s Alexem zprostředkovat i lidem u nás.

Ať už si návštěvníci zvolí návštěvu přednášek, interaktivních aktivit, talk show Culture Rocks či Alexův workshop, ráda bych jim popřála, aby pro ně byla konference přínosnou a inspirativní událostí a pomohla jim upevnit jejich pocit štěstí, nebo ukázala cestu, jak štěstí v práci dosáhnout.

Jana Palatá

V současné době pomáhá s PR konference Happiness@Work Live! Má zkušenosti s prací v různých pozicích, jako obchodní reprezentantka mezinárodních firem, projektová ředitelka organizace na podporu vědy či organizátorka konferencí osobního rozvoje. Je ale také mámou dvou dcer, miluje život se vším, co přináší, má ráda výzvy, poznávání nových věci, krajů i lidí. 

Soutěžte o vstupenku na konferenci Happiness@Work Live!

Už jen do zítřejší půlnoci můžete soutěžit o jednu vstupenku na konferenci. Stačí odpovědět na jednoduchou otázku na našem Instagramu a vyčkat na losování. Soutěž končí 10 října ve 23:59, následující den vyhlásíme vítěze. Budete to vy? Nebo snad vy? 😊


Pavla Roztočilová
Copywriter
Linkedin
Instagram

Mohlo by vás zajímat

Všechny články