Jak Sto skupin zvládlo měsíc beze mě

13.3.2023

Celý únor jsem měl volno. Napsal jsem přesně nula článků a nula příspěvků, což mě pravděpodobně naprosto zdiskreditovalo v očích LinkedIn algoritmu a tenhle článek si teď nikdo nepřečte. A možná to ani nevadí. Za měsíc volna jsem totiž zjistil mj. to, že tým Sto skupin zvládne skvěle fungovat i beze mě. Z toho mám velikou radost 🙂

Za únor jsme potvrdili 5 nových školiček

Potvrdili znamená, že jsme našli vhodné prostory, udělali jejich screening, otestovali poptávku v okolí a vyjednali podmínky pronájmu minimálně na 3-5 let. Od podpisu smlouvy k otevření to trvá dalších 3-9 měsíců podle náročnosti stavebních úprav (a úředníků), ale teď už máme jistotu, že další školičky otevřeme v:

  • Praze 3
  • Praze 5
  • Chodově u Karlových Varů
  • Sedlčanech
  • Kladně

Dál hledáme prostory hlavně v Brně, Berouně, Pardubicích a Plzni. Pokud máte tip na vhodné prostory, nebo nám chcete pomoci s hledáním, napište Evě →

Další novinky

Provoz Sto skupin znamená i spoustu další práce. Jen od začátku ledna:

  • Adéla, Dariia a Denisa spustily nový web školičky Little Sailors v Karlíně. Ostatní školičky mají zatím jen své stránky na webu Sto skupin, ale postupně jim budeme stavět vlastní weby.
  • Kačka Husičková, naše finanční ředitelka, rozjela spolupráci s novou účetní firmou. Pořádek musí být a už jsme nestíhali účtovat 13 školiček sami.
  • Katka Bláhová a její People & Culture tým našli a nabrali další 4 lidi do týmu Sto skupin.
  • Inka Zikešová a její marketingový tým spustili předběžné přihlášky do školiček v několika lokacích a získaly třeba 90 zájemců v Chodově u Karlových Varů. Už abychom otvírali.
  • Franta Pfann a tým lokačních rozjeli mj. spolupráci s Prahou 3 a Prahou 5.

Mohl bych pokračovat, ale na ukázku to snad stačí :) 

Potkáme se na akcích?

Chystáme čtyři, na které se můžete přihlásit hned, další budeme ještě přidávat. Tady jsou:

  • Komunitní akce ve školičce Děti od Botiče (27. března)
  • První setkání partnerů Sto skupin (3. dubna, uzavřená akce)
  • Dětský koutek na Web EXPO (19. - 21. dubna)
  • Dětský koutek na Reshoper (17. května)

Aktuální akce najdete vždycky na stoskupin.cz/akce. Pokud taky něco chystáte, klidně nás pozvěte. Třeba u vás můžeme postavit dětský koutek na akci.

Teambuilding pod střechou nebo na zahradě?

Díky potvrzení 5 nových lokací můžeme uspořádat dalších 5 teambuilding workshopů Stavíme školku! Pokud si chcete na den odpočinout od sezení u počítače a postavit něco vlastníma rukama, mohlo by vás to bavit.

Schválně - za jak dlouho zvládnete složit dětskou židličku? 

Chystáme také několik venkovních workshopů na zahradě lesní školky Jankova cesta, kterou právě připravujeme. Budeme sázet stromky, rýt záhonky, zakládat komunitní zahradu atp. Pokud se chcete přidat tam, ozvěte se rovnou mně.

Chystám se na změnu

Za chvíli to bude rok od okamžiku, kdy jsme se rozhodli Sto skupin založit. Hodně jsme se naučili a i situace se změnila. Z interního projektu o třech lidech v Q Designers je profesionální neziskovka se třinácti školičkami a desítkami lidí v týmech, které se dokážou řídit samy.

Blíží se čas na změnu.

Měsíc volna mi dal odstup a klid na to, abych aktualizoval misi, vizi i strategii Sto skupin. Teď ji ladíme s týmem a postupně ji i zveřejníme. Od začátku se snažím stavět profesionální, agilní a moderní neziskovku a těším se na další fázi 🙂

Díky celému týmu za to, jak ten měsíc zvládli. Nemusel jsem řešit ani jednu věc. Žádný telefon ani mail. Nic.

Krásný den!

🌷

PS: Samosebou jsem to celý měsíc nevydržel a po třech týdnech jsem se přidal online na čtvrteční setkání týmu. Jen tak, pro radost ❤️

Jindřich Fialka
Zakladatel Sto skupin z.s.
Linkedin
Instagram

Mohlo by vás zajímat

Všechny články